Ostropestrec mariánsky, je neuveriteľným posilňovačom pečene človeka. Najmä ľudia po päťdesiatke by ho mali užívať aspoň po dobu troch týždňom tri polievkové lyžice denne. Musí sa užívať drvený a nesmie sa tepelne upravovať. Nuž, ale skúste si dať za lyžicu tejto drte do úst. Dr.FYTO Team odporúča užívať ho zmiešaný s acidofilným mliekom alebo napr. medom, lekvárom. No, úplne najsilnejší…
Vychovali sme si jahniatka na mäso a Elenka so Števkom nám ich prišli zabiť na zimu. Aj kuchynskú úpravu urobili, do sáčkov naložili a ja som už len do mraziaku naložil. Keď vyberiem jahňaciu prednú nohu na grilovanie, je jasné, že to nebude len tak. Moje jahniatka boli dokrmované šrotom, čo ich pred zimou dobre zabalilo do loja. Niekto nemá…
Po zjedení opečenej, resp. grilovanej jahňaciny nám zostáva výpek, kopec mastného orezu, kostí a chrupaviek. Vynikajúci to základ úžasnej fyto-polievky. Pomaly, na malom ohni povaríme výpek s orezom tak, aby sa voda príliš nezakalila. Pridáme len celé korenie a rascu, podľa zvyku. Nesolíme ešte, pretože orez aj výpek už slané sú. Stačí povariť 20-40 min. Potom pridáme zemiaky, pokrájané na…
Cviklu využívali ľudia už v starovekom lekárstve. Liečivé účinky cvikle sa využívajú pri problémoch s: pečeňou a obličkami, pri nadváhe, črevných a žalúdočných problémoch. Cvikla zbavuje organizmus toxických látok a uľahčuje liečbu chrípky a prechladnutia. Jej šťava zmiešaná s medom sa využíva pri: vysokom krvnom tlaku, ďalej zmierňuje infekciu dýchacích ciest, reguluje krvný obeh, predchádza zápche, lieči ekzémy a…
Autor: Peter D’Adamo, MD. Preklad: Slavomír Piar Upozornenie na zimné počasie: Nebezpečné podmienky krásy pred nami! Vietor, studený vzduch – ktorý má menej vlhkosti ako teplý vzduch – a ústredné kúrenie si môžu vybrať daň na vašej pokožke, zanechajú ju suchú, šupinatú, svrbivú a jednoducho nepríjemnú. Postupujte podľa našich jednoduchých tipov, aby vaša pokožka vyzerala a bola hodvábna a hydratovaná. Robte píling…
Odkazy na autorov: B.O.OtegbayoI.M.AkwaA.R.Tanimola Slovenský preklad: Slavomír Piar Abstrakt Červená repa je plodina s množstvom nutričných a zdravotných výhod. Štúdia skúmala vplyv rôznych dní fermentácie na fyzikálno-chemické a senzorické vlastnosti vína vyrobeného z červenej repy. Cviklové víno sa vyrábalo kvasením cviklového muštu 7, 14 a 21 dní; a fyzikálno-chemické a senzorické vlastnosti vín boli analyzované štandardnými metódami. Výsledky ukázali, že kyslosť sa zvyšovala so…